Кольоровий тиждень. П’ятниця – день Червоний!

Червоний — колір активності! Люди, які обирають цей колір, дуже емоційні і мають незалежний характер. Вони цілеспрямовані й енергійні, швидко вчаться. Однак темні відтінки червоного можуть свідчити про появу агресії. Якщо дитина різко полюбила бордовий або коричневий відтінки, скоріше за все їй необхідний спокій і відпочинок.Червоний колір здатний дати відчуття захищеності. Він традиційно вважається кольором лідера. Червоний надає впевненості, заряджає енергією, позбавляє від туги і негативних емоцій, викликає відчуття тепла і має зігріваючу дію. Колір звертає увагу на основне, підкреслює головне. Трішки цікавинок про Червоний:☝️Бик на кориді атакує червоний плащ матадора, який називається мулета, зовсім не тому, що його дратує червоний колір – адже корови не розрізняють кольорів. Насправді бик реагує на рух, коли тореро розгойдує мулету. А червоний колір історично був обраний з тією метою, щоб кров бика була менш помітна.☝️Фламінго мають інтенсивне рожеве забарвлення через те, що їдять маленьких червоних рачків або водорості, в яких міститься каротиноїд. Якщо позбавити фламінго цієї дієти, вони стануть брудно-білими.☝️Чоловіки дивляться на червоний колір не так як жінки. Чи знаєте ви, що червоний колір сприймається жінками і чоловіками абсолютно по-різному? А все це залежить від ДНК людини. Справа в тому, що особливий ген, що відповідає за інтерпретацію червоного кольору, знаходиться в X хромосомі, а, як відомо, у жінок, на відміну від чоловіків, дві Х хромосоми. Ця особливість жіночого ДНК дозволяє отримати повне уявлення про червоний колір і пояснює особливу здатність жіночого мозку вловити його різні відтінки.

Залишити відповідь

Атестація педпрацівниківАтестація педпрацівників

Уперше цьогоріч атестація педпрацівників проведена за новим Положенням! Атестаційна комісія, вивчивши досвід колег, які атестуються, 22 березня 2024 року проатестувала їх відповідно до поданих заяв. Вітаємо педагогів з успішною атестацією!

Майстерка “Приготування піци”Майстерка “Приготування піци”

Сьогодні в Днз Подільський Цпто завітали учні 3-А класу нашого ліцею на цікавий майстер-клас “Приготування піци”, який з радістю для них провели майстри виробничого навчання Ряба Ірина Євгенівна, Коваль Наталія