До дня української мови та писемності

«Мово, наша мово, мово калинова…» Саме під таким девізом був розпочатий в початковій школі Тиждень української мови та писемності. Чи замислювалися ви колись над тим, чому українську мову називають калиновою? Калина — це цілющий згусток енергій, які несуть у собі інформацію про Всесвіт. Не дивно, що колись вона росла біля кожної хати. Рідна мова для кожної людини – це те життєдайне джерело, з якого вона черпає свою енергію, життєву силу, що передається віками, з покоління в покоління цілим народом, рідним краєм.

До Дня української мови і писемності учні школи долучилися до челенджу «Читаємо вірші про рідну мову».

Учні 2-А класу створювали прикметникові віночки, мовну газету, взяли участь у конкурсі “Міс Каліграфія”, читали вірші про мову, розгадували кросворди та вікторини. На завершення свята співали. Учні 2-Б класу провели виховну годину: поринули у історію, вивчили прислів’я, перемогли у вікторині “Народ скаже, як зав’яже”. Долучилися до написання диктанту. Провели конкурс на кращого читця віршів про рідну мову, на групі подовженого дня провели цікаву і пізнавальну вікторину “Знавці української мови” з цеглинками LEGO.. Одержали нагороди і високе звання ” Знавець рідної мови”.

Творчі учні 3-А класу виготовили калинові букети і пальчикові малюнки. З учнями 2-а та 3-б класів було проведено майстер-клас з виготовлення квітів з паперу на тему ” Соняшник – народний символ любові до Батьківщини”. Разом з керівником гуртка “Юні квітникарі” Столяр Оленою Володимирівною та вихователем Виниченко Катериною Олександрівною учні виготовили цілі букети цих прекрасних квітів.

Як нема без зірок небозводу,

Як блакиті без сонця нема,

Так і мови нема без народу,

І народу без мови нема.

Залишити відповідь